Aşçı Çırağı

Genel

Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış mutfak elemanının eğitiminin verildiği programdır.

Konu Başlıkları

  • ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
  • KOLAY HAMUR İŞLERİ    
  • YUMURTA PİŞİRME
  • FOND VE TEMEL ÇORBALAR
  • SEBZE GARNİTÜRLERİ
  • SEBZELERİ PİŞİRMEYE HAZIRLAMA
  • BULAŞIK YIKAMA VE ÇÖP ATIMI
  • HİJYEN VE SANİTASYON
  • BESİN ÖĞELERİ VE BESİN GRUPLARI

İstihdam Alanları

Mesleki yeterliliklerini kazanan kursiyerler, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek ve içecek üniteleri vb. yerlerde iş sahibi olabilirler.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuryazar olmak,

17 yaşını tamamlamış olmak,

Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe(fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.