Her milletin, ülkenin gelenek ve göreneklerine, sahip olduğu kültürel değerlere vealışkanlıklarına göre oluşan kendine özgü bir mutfağı vardır. Türk Mutfağı; uzun vetarihsel gelişim süreci sonucunda ortaya çıkan önemli bir maddi kültür birikimidir.Ülkemizde her bölgede yetişen malzemelere ve bölgenin kültürel özelliğine göreyemekler bölgeyle özdeşleşmiş şekildedir. Yemeklerde yöresel malzemelerkullanılması, kültürel yapıdan etkilenmesi, sunulduğu yörenin örf ve âdetleriniyansıtması nedeniyle çeşitlilik gösterir.
İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,
Toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarınınhijyenini sağlaması,
Elde / makinede bulaşık yıkama ve bulaşık sonrası çöpleri atması,
Türk mutfağına özgü;
- Çorbaları pişirmesi,
- Sebze yemeklerini pişirmesi,
- Kuru baklagil yemeklerini pişirmesi,
- Dolma ve sarmaları pişirmesi,
- Makarna ve pilavları pişirmesi,
- Et ve sakatat yemekleri pişirmesi,
- Komposto ve hoşafları hazırlaması,
- Tatlıları hazırlaması,
- Hamur işleri hazırlaması,
- Salata çeşitlerini hazırlaması,
- İçecekleri hazırlaması,
Yöresel ekmek çeşitlerini hazırlanmasıamaçlanmaktadır.
Okuryazar olmak.
17 yaşını tamamlamış olmak.
Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe(fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.