Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pizza üretimi yapma ve servise hazırlama yeterliliklerine sahip kişilerin yetiştirildiği bir programdır.
Kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama ve çöp atılımı, sebzeleri pişirmeye hazırlamak, soslar, salata ve salata sosları, kıyılarak yapılan hamurlar, mayalandırılarak yapılan hamurlar, özleştirilerek yapılan hamurlar, pizzalar.
Mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri kazananlar; konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya, pastane, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek üretim ünitelerinde çalışabilirler.
Okuryazar olmak.
13 yaşını tamamlamış olmak.
Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecekyeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.
82 SAAT EĞİTİM SÜRESİ